Pascal Meyer

Plezier

Na een aantal jaren lesgeven in Luxemburg, waar ik vandaan kom, ben ik in 2007 met groot enthousiasme bij de Pianoleswinkel begonnen. Wat hier anders is dan in de wat strengere muziekscholen in Luxemburg, is de ontspannen sfeer en vooral de invulling van de lessen zelf. Aangezien er geen examens zijn, is de druk op de leerlingen veel minder, en gaat het voornamelijk om een ding: plezier beleven met muziek. Wel zijn er twee klas concertjes per schooljaar, waar iedereen aan ouders en vrienden mag laten horen wat hij/zij kan!

Filosofie

Mijn filosofie is dat er geen ultiem doel bestaat. Elke leerling krijgt dezelfde kans, en omdat iederen verschilt in ambitie en uiteraard ook talent, is het bereiken van heel eenvoudige vaardigheden zoals gevoel voor ritme soms al heel wat, en dus een belangrijk doel op zich.

Oefenen

Maar piano spelen vraagt wel om eigen discipline. Na de eerste paar spannende weken dreigt soms het gevaar dat het niet meer helemaal vanzelf gaat. Daar maak jij als leerling het verschil, namelijk of je wel of niet regelmatig thuis gaat oefenen...

Voor wie?

Naast kinderen vanaf 6 jaar, vind ik het ook prettig om les te geven aan volwassenen, dus wees niet bang, ook zonder enige ervaring mag je gewoon op les komen!

Wat ik nog allemaal doe naast lesgeven? www.pascalmeyer.com

mail naar: [email protected] of bel: 06-13 70 33 46

Pascal Meyer, (c) Sven BeckerPascal toy piano 3

Meest recente berichten