Karin van Arkel

Karin van Arkel

img.portret_karin

Karin van Arkel

Karin geeft sinds 2002 zangles bij de pianoleswinkel.
Het zangonderwijs wordt gegeven op basis van de klassieke zangtechniek. Klassieke techniek beoogt een gezond stemgebruik en het optimaal benutten van de natuurlijke mogelijkheden van een stem.
Elke les begint dan ook met oefeningen om de stem op te warmen en te trainen. Het doel is om het vermogen van de stem te vergroten (harder, zachter, hoger, lager enz.), hiertoe wordt gewerkt aan dictie, resonantie, ademhaling, houding en muzikale voorstelling.
Het inzingen is ook bedoeld als een ontdekkingsreis naar de aard van ieders unieke stemgeluid: elke stem heeft zijn eigen specifieke kleur, kwaliteit en ook moeilijkheden.

De tweede helft van de les wordt besteed aan een lied, dat kan bijvoorbeeld uit het klassieke, pop, of musical repertoire komen.
De leerling bepaalt samen met Karin welk lied op een bepaald moment geschikt is. Gewerkt wordt dan aan o.a. muzikale interpretatie, tekstuitbeelding en presentatie.

Volwassenen en kinderen zijn welkom; kinderen vanaf 10 jaar Vanaf die leeftijd wordt ook het notenschrift in de zangles onderwezen.
Er zijn twee uitvoeringen per jaar, waarop wordt samengespeeld met leerlingen van de pianodocenten van de pianoleswinkel.
Voor volwassenen is er tweemaal jaarlijks een groepsles waarop men voor elkaar voorzingt, en lessen ensemble-zingen (op projectbasis).

email: [email protected]

Meest recente berichten