Marjolijn van den Brandt

duet_met_marjolijn_muziekleswinkelMarjolijn van den Brandt

Het is mei 1995. Terwijl ik dagelijks mijn rondje fiets om mensen aan huis pianoles te geven wordt mijn interesse gewekt door het leegstaande winkelpand aan de Mr. P.N. Arntzeniusweg 85.
Het pandje, de scholen daar om heen, mijn natte pak van de regenbui en een flinke dosis voorstellingsvermogen laten mij daar enige tijd voor de deur staan en bij mijn vertrek is het duidelijk dat dit niet bij dagdromen zal blijven.
Ik huur het pand en de voorkamer wordt geïsoleerd zodat ik daar les kan geven. 
Winkel+piano+les wordt al snel Pianoleswinkel en omdat ik er les geef is de toevoeging van Marjolijn dus vanzelfsprekend: "Pianoleswinkel Marjolijn" kan beginnen.

"...dat je in een Pianoleswinkel net zo goed dwarsfluitles kan geven!"

Na de zomer ga ik van start met 11 leerlingen in de voorkamer die ik heb ingericht als een huiskamer, want je thuis voelen om in die sfeer muziek te maken is voor mij de manier geweest waarop ik van muziek ben gaan houden dus dat wil ik graag doorgeven.
In de daarop volgende jaren kan Pianoleswinkel Marjolijn op deze basis verder groeien en terwijl de lessen intensiever worden, 

er voordrachten komen en er een voorzichtig begin gemaakt wordt met het samenspelen met andere instrumenten ontstaat er een wachtlijst.
We verbouwen de achterkamer tot lesruimte: de tweede juf is een feit en daarmee het hek van de dam.
De wachtlijst staat in korte tijd weer vol waardoor we weer op zoek gaan naar nieuwe pianodocenten... totdat een fluitcollega bedenkt dat je in een Pianoleswinkel net zo goed fluitles kunt geven.

Tja, in dat geval kan natuurlijk zang-, gitaar-, viool-, cello- en drumles ook geen bezwaar zijn. 
We zijn nu - alle dagen van de week - aan het werk met 16 docenten en uitbreiding naar een andere ruimte is dan ook noodzakelijk geworden zodat er een locatie bij is gekomen. De dependance op de Linnaeusparkweg 62.

Muziekleswinkel Marjolijn blijft dus in beweging!

Meest recente berichten